Alles in 1 pakket nemen? Of heb je het niet nodig?

tv kijken

Je hoort het steeds vaker; het alles-in-1 pakket. Veel van de televisie aanbieders hebben een aanbieding voor een dergelijk pakket. Maar wat is het eigenlijk? En is het een goed idee om dit af te sluiten? In dit artikel lees je er meer over.

Wat is een alles-in-1 pakket?

Bij een alles-in-1 pakket bevat in feite 3 zaken, te weten:

  1. Televisie
  2. Telefoon
  3. Internet

tv kijkenJe hebt deze 3 zaken dus allemaal ondergebracht bij 1 partij en krijgt ook 1 factuur. Deze opties zijn eigenlijk enkele jaren geleden beschikbaar geworden, toen het gebruik van VOIP (bellen via het internet) op aan het komen was. Vroeger was het namelijk de PTT of KPN die de telefoonlijnen in beheer had. Tegenwoordig kan men ook via het internet bellen en kunnen andere aanbieders ook telefoniediensten aanbieden. Meer hierover lees je op allesin1pakketvergelijken.com waar je verschillende providers kunt vergelijken.

Voordelig

Het grote voordeel van een alles-in-1 pakket is dat het redelijk voordelig is. Omdat je alles bij dezelfde partij afneemt, kun je een korting verwachten. Nu zullen de meeste mensen in ieder geval internet en televisie willen afsluiten voor het entertainment in huis. Maar is de telefonie nog wel zo noodzakelijk?

Mobiel vaker gebruik dan huistelefoon

Je herkent het vast wel van jezelf dat je de huistelefoon eigenlijk nooit meer gebruikt. Bellen is sowieso een beetje aan het uitsterven, maar als je nog belt dan doe je dit waarschijnlijk via je mobiele telefoon. Of je stuurt een appje. Er is een grote groep Nederlanders die niet eens een huisnummer meer hebben. Veel jongeren zien er het nut niet van in.

Je ziet dan ook vaak dat de jongere doelgroep gebruik maakt van alleen een abonnement voor televisie en internet en niet voor een alles-in-1 pakket gaan. Dit is over het algemeen namelijk nog net iets goedkoper, alhoewel het niet veel scheelt. Ben je wel een beller? Dan is het afsluiten van een alles-in-1 pakket wel een goed idee. De tarieven voor het bellen zijn namelijk vaak erg voordelig en als je graag kletst met mensen over de telefoon, kan dit veel schelen op jaarbasis. Tenzij je namelijk al een onbeperkt bellen abonnement op je mobiele telefoon hebt.