Wat is interactief en de video trend van nu?

Misschien is het je al opgevallen, interactieve video wordt steeds vaker ingezet door merken om de naamsbekendheid en betrokkenheid te vergroten en uiteindelijk natuurlijk marketingdoelen te behalen.

Hoe werkt interactieve video?

Het internet en smartphones hebben de manier waarop bedrijven en consumenten met elkaar interacteren veranderd. In tegenstelling tot een lineaire of passieve video, biedt een interactieve video de kijkers de mogelijkheid om met de video te communiceren met behulp van een breed scala aan tools. Kijkers hebben de mogelijkheid om te slepen, scrollen, klikken, een object te selecteren en bepaalde digitale acties uit te voeren zoals ingesteld door de maker van de video.

Meer interactie heeft een positieve invloed op het uiteindelijke conversieratio.

Hoe maak je een interactieve video?

Hoe complex het ook lijkt, als je eenmaal begrijpt hoe interactieve videoproducties werken, is het laten maken van een interactieve video relatief eenvoudig.

Mogelijke interacties binnen video

Er is een verscheidenheid aan interacties mogelijk binnen een interactieve video. Hieronder noemen wij er enkele:

● Pdf in video: Laat je kijkers een pdf openen tijdens de video, zodra ze de pdf sluiten begint de video verder te spelen. Zo kun je gebruikers van extra informatie voorzien zonder dat ze de video hoeven te verlaten.

● Shoppable video: gebruikers kunnen informatie invoeren om deel te nemen aan een quiz, een enquête invullen of een game spelen.

● Klikbare video: Veel merken gebruiken hotspots en maken klikbare knoppen bij een video. Deze knoppen kunnen kijkers naar een webpagina leiden of ze meteen laten converteren.

● Google maps in video: het geeft de kijkers meer controle. Ze kunnen zelfs communiceren met de video en adequate aanwijzingen geven.

● HTML 5 in video: voeg html5-pagina’s toe aan uw video. Laat gebruikers op een element in uw video klikken om een HTML 5-pagina te openen.

● Klikbare kaarten in video: voeg een klikbare kaart toe aan je video. Kijkers kunnen in je video op een link met een kleine kaartbeschrijving klikken.

● Add-to-basket-links in video: een type interactiviteit dat vaak wordt gebruikt door e-commerce bedrijven. Gebruikers kunnen op een product in de video klikken en het direct aan hun winkelmandje toevoegen. Het mooie is dat ze de video gewoon kunnen blijven kijken.

● Pop-up binnen de video activeren: Activeer een pop-up in je video. Laat gebruikers zich abonneren op een nieuwsbrief of laat ze meerdere video’s bekijken.