Rijschool in Utrecht vinden en rijlessen starten

Het mooie aan Nederland is dat je in ons land al rijlessen mag gaan volgen als je 16,5 bent. Dat scheelt nogal met de vorige 18 jaar. Je kunt nu gewoon veel sneller starten en hoeft in principe niet eerst je scooter rijbewijs te gaan halen. Je kunt meteen gaan starten met rijlessen bij een rijschool utrecht bij jou in de buurt.

En als je eenmaal je rijbewijs hebt, mag je deze voertuigen besturen met rijbewijs B. Dit is dus een goede ontwikkeling. Maar voordat je daadwerkelijk gaat starten met het volgen van rijlessen, willen we je een aantal tips meegeven. Zo weet je zeker dat je volledig voorbereid van start gaat.

Ken je iemand die rijlessen volgt?

Het vinden van een rijschool is best nog wel lastig. Natuurlijk zijn er legio rijscholen te vinden, maar om een goede rijschool te vinden ben je soms wel even bezig. Het slagingspercentage van de rijschool is bijvoorbeeld wel een goede indicatie of het een beetje een goede rijschool is. Maar vraag ook zeker eens rond bij vrienden, familie en kennissen. Er is altijd wel iemand bezig met rijlessen te volgen of iemand die weer iemand kent. Een goede review van iemand uit je omgeving is altijd een goed begin! Maar plan wel altijd even een proefles in, dan kun je het ook voor jezelf bepalen.

Kies voor dubbele lesuren

Rijlessen volgen is erg belangrijk. Maar wist je dat je veel meer opsteekt van de rijlessen als je langer in de auto zit. Zeker in het begin zal je soms best nog even moeten warmdraaien voordat je een beetje de smaak te pakken hebt. Als je dan alweer moet stoppen, kan dat je leerproces in de weg zitten. Onze tip is dan ook om dubbele lesuren in te plannen, zoveel dat mogelijk is. Op deze manier kun je gewoon wat langer autorijden en zie je vaak dat mensen het beter oppakken. Vaak zie je dat mensen die veel dubbele uren hebben ingepland ook minder lesuren nodig hebben dan mensen die een uurtje hier en een uurtje daar doen. En dat scheelt dan ook weer in de portemonnee.