Neus vormt belangrijk onderdeel van gezicht

neus en het gezichtEen neus is in de eerste plaats natuurlijk het orgaan waar we geur mee waarnemen. Maar de neus vormt ook een belangrijk onderdeel van ons gezicht. Zo kan de neus bijvoorbeeld een effect hebben op hoe de rest van het gezicht wordt waargenomen door de buitenwereld. Doorgaans vinden mensen een symmetrisch gezicht mooi. Alhoewel vrijwel niemand een 100% symmetrisch gezicht heeft, is dit wel wat over het algemeen mooi gevonden wordt.

Wanneer iemand een neus heeft die scheef staat, dan kan dit heel duidelijk zichtbaar zijn. De neus staat namelijk helemaal in het midden van iemands gezicht. Middels een zogenaamde Neuscorrectie kan chirurgisch de stand van de neus worden aangepast. De neus kan bij deze ingreep bijvoorbeeld recht worden gezet, maar ook kan deze kleiner gemaakt worden of kan het puntje van de neus aangepast worden.

Ook een bobbel op de neus kan worden hersteld

Een veel voorkomend fenomeen op de neus, is dat er een bobbel op zit. Je ziet dit bij veel mensen terug. Sommige mensen hebben hier geen problemen mee. Andere ervaren het als onaantrekkelijk. In zo’n geval kan ook dit worden verwijderd middels een zogenaamde neuscorrectie. Dit is een chirurgische ingreep. Een neuscorrectie is wel zeer precies werk. Bij zo’n operatie moet er niet alleen naar de neus zelf gekeken worden, maar tevens naar de rest van het gezicht. Een neus aanpassen kan namelijk ook op de rest van het gezicht een effect hebben.

Overigens is zo’n neusoperatie niet voor iedereen geschikt. Als een neus een bepaalde imperfectie heeft zoals scheefstand, een puntige neus of een grote neus. Dan kan een plastisch chirurg hierbij hulp bieden. Een totaal andere neus krijgen behoort echter niet tot de mogelijkheden. Voordat een dergelijk operatie uit kan worden gevoerd zal er altijd eerst een afspraak gemaakt worden om alles door te nemen. Ook de risico’s komen aan bod.