Heeft jouw bedrijf een boekhouder in de arm?

zelf boekhouding doen

Boekhouden en de administratie bijwerken. Het is zo’n klusje waar veel mensen tegenop kijken. Veel startende ondernemers doen hun administratie overigens helemaal zelf.

De kostenbesparingen kunnen namelijk flink oplopen.Online boekhoudpakketten maken dit tegenwoordig ook een stuk eenvoudiger. Vaak hoef je alleen maar je bankafschriften in te laten en aan te geven wat het BTW percentage is en wat voor type kosten het zijn. Zo kan iedereen natuurlijk zijn administratie van zijn bedrijf bijhouden! En dat voor zeer lage kosten. Zeker als het vergelijkt met het inhuren van een boekhouder.

De voordelen van een boekhouder

zelf boekhouding doenMaar alhoewel zelf boekhouden tegenwoordig enorm eenvoudig is, kan een boekhouder nog steeds een goed idee zijn. Je eigen tijd is waarschijnlijk een stuk meer waard dan de kosten die je de boekhouder betaald. Natuurlijk is uurtarief boekhouder hoog, maar dat kun je waarschijnlijk snel terugverdienen. En als je bedrijf groeit moet je echt niet meer zelf de bonnen in willen voeren. Je kunt je veel beter focussen op de verdere groei van je bedrijf.

Boekhouding bijhouden is erg belangrijk

Ondernemers zien vaak door de bomen het bos niet meer op dit gebied, wanneer ze zelf niet zo handig zijn met de cijfers. Het is natuurlijk wel van groot belang dat u hier aandacht aan besteed. Want als u niet weet hoe uw bedrijf er financieel voor staat, weet u ook niet of u stappen kunt zetten. Het is wellicht niet leuk, maar u heeft dit inzicht nodig.

U bent er dan van op de hoogte wat er speelt in uw bedrijf en kunt verder investeren. U weet hoeveel geld er in komt, van die u nog facturen tegoed heeft en wanneer er betaald moet zijn. Dit soort zaken kunt u ook gewoon helemaal uit handen geven aan een boekhouder Zeist. Wat ons betreft zeker geen slecht idee, omdat u simpelweg veel betere dingen te doen heeft met uw tijd als ondernemer.

Vergelijk daarom verschillende boekhouders met elkaar en kies voor een partij die u aanspreekt. Een paar koppen koffie drinken is wel een goed idee, want u gaat waarschijnlijk een langere relatie aan met zo iemand.