Wanneer moet je een accountant inschakelen

Wanneer we het hebben over een accountant, dan denken de meeste mensen doorgaans aan grote bedrijven die om de tafel zitten om de financiën door te nemen met de accountant. Dat beeld is niet onterecht. Wanneer je een BV hebt, dan heb je eigenlijk per definitie een accountant nodig. Jaarlijks moet er namelijk een jaarrekening worden opgesteld en worden goedgekeurd en daar heb je een accountant voor nodig. Het is van groot belang dat je in deze gevallen een goede boekhouder Weert voor je bedrijf hebt.  

Alhoewel een BV altijd een accountant nodig heeft, is het tevens voor kleinere bedrijven mogelijk om een accountant in te schakelen. Veel eenmanszaken doen de administratie bijvoorbeeld gewoon zelf of ze schakelen sporadisch een boekhouder in. Maar je kunt als eenmanszaak ook gerust een accountant inhuren. Bijvoorbeeld voor het doen van je belastingaangifte of voor de BTW aangifte die ieder kwartaal gedaan moet worden.  

Goede investering? 

Dit kan een goede investering zijn. Een accountant weet alle regeltjes over de belastingen en kan je daar dan ook over adviseren. Als je bedrijf groeit is het prettig om advies te krijgen over je financiën. Het is tevens prettig als je al een goede relatie hebt met een accountant en je bedrijf groeit. Je kunt de accountant dan vragen om je bijvoorbeeld te assisteren bij het omzetten van je eenmanszaak of VOF naar een BV. 

Het beeld dat een Ridderkerk accountant alleen maar met grote bedrijven zaken doet is dus niet helemaal correct. Het is zeker waar dat grote bedrijven altijd een accountant nodig hebben, maar er zijn ook zeker kleinere bedrijven die gebruik maken van de diensten van een accountant. Zorg ervoor dat je goed advies krijgt over je financiën, een accountant kan daar zeker bij helpen.