Gouden munten voor een goede prijs verkopen 

Waarom zou je goud verkopen? Dat is er toch al duizenden jaren? Een logische gedachte die sommige mensen hebben. Als je er feite naar gaat kijken is dit natuurlijk ook helemaal correct. De euro wordt vrijwel ieder jaar minder waard door inflatie. Goud heeft zijn ups en downs, maar op de lange termijn is er een goede stijging te zien.  

Sommige mensen moeten nu eenmaal van hun goud af. Daar kunnen vanzelfsprekend diverse zaken aan ten grondslag liggen. Maar als je eenmaal je gouden munten wilt gaan verkopen, wil je dit natuurlijk wel voor een goede prijs doen bij een betrouwbare inkoper. Meer hierover op: https://www.degoudwaag.nl/gouden-munten-verkopen/ 

Goudprijs of verzamelwaarde van gouden munten? 

Een gouden munt heeft vrijwel altijd een bepaalde 

waarde als we gaan kijken naar de goudprijs. Het kan echter ook zo zijn dat uw gouden munten naast de goudprijs ook nog een verzamelwaarde vertegenwoordigen. Zo zijn er een klein aantal gouden munten dat zeer zeldzaam is en er dus verzamelaars zijn die meer willen betalen voor de gouden munt. Het zou dan zonde zijn als u de munt verkoopt voor de geldende goudprijs.  

Als u op het punt staat om gouden munten te verkopen, dan is het aan te raden om naar een partij toe te gaan die u hierin kan adviseren. Sommige goud inkopers bezitten deze kennis en kunnen u daarbij helpen. Natuurlijk kunt u ook online uw eigen research doen voordat u naar de goudinkoper gaat. 

Goede prijs voor uw gouden munten 

Een goede prijs ontvangen voor uw munten is belangrijk. Daarom is het altijd aan te raden om vooraf uw eigen research te doen. Wat voor munt is het? Hoeveel karaat goud? Wat is het gewicht en hoeveel zou ik voor deze munt kunnen krijgen? Wat u wel moet realiseren is dat u nooit de prijs zult krijgen die u online kunt vindende marktwaarde. Het is wellicht wel te begrijpen dat een inkoper ook nog een marge over moet houden voor de kosten voor zijn/haar pand en andere bedrijfskosten. Toch is het wel belangrijk om van te voren een redelijk beeld te hebben van de waarde van de gouden munten voordat je een taxatie laat maken.